Call: TREK – Kleding in beweging (2018)

i.s.m. Yvonne van Leeuwen (hoofddocente huisartsgeneeskunde UM) en Reggie Flippo (modeontwerper)

Wanneer iemand langdurig zorg nodig heeft en bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis verblijft, heeft dit een grote impact op zijn/haar leven en persoonlijkheid. Afhankelijk zijn van hulp voor normale dagelijkse dingen vergt vaak het loslaten van gewoonten en eigenheid.

In deze situatie wordt het des te belangrijker dat iemand zijn eigen zelfbeeld en identiteit behoudt. Kleding en verzorging spelen hierin een belangrijke rol. Twee studenten (ID TU/e; spatial design HKU) hebben in co-creatie met de opdrachtgever, bezoekers, mensen met fysieke beperkingen, verzorgenden en een modeontwerper een concept ontworpen voor kleding die kan groeien en krimpen. Met behulp van een eenvoudige techniek die verwerkt zit in het patroon is het kledingstuk wijd bij het aantrekken en sluit het stuk aan op het lichaam bij het dragen. Functionaliteit en esthetiek worden zo gecombineerd.

De Vakgroep Huisartsgeneeskunde Maastricht is onderdeel van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. We behoren tot de School CAPHRI en zijn onderdeel van het MUMC+

Huisartsgeneeskunde Universiteit Maastricht